Thema-avond dyslexie in De Bibliotheek Heyhoef

11 december 2019, van 19:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Heyhoef organiseert op woensdagavond 11 december onder de noemer 'Onzichtbaar Anders' de gratis thema-avond ‘Dyslexie onder de knie’. Deze avond is speciaal voor ouders, verzorgers en mensen uit het onderwijs die meer willen weten over de begeleiding van kinderen met dyslexie. Ervaringsdeskundigen en specialisten komen hun kennis delen en geven antwoord op vragen van het publiek.

Over de kansen met dyslexie

De eerste spreker deze avond is Lonneke Tophoven. Zij is moeder van een zoon met EED (ernstige enkelvoudige dyslexie) en coach bij de HOI foundation.
De stichting wil het beeld van dyslexie veranderen van stoornis naar een brein dat anders werkt. Lonneke komt deze avond vertellen over de voor- en nadelen van dyslexie en de kansen die het met zich meebrengt. Ze wil laten zien hoe dyslectische kinderen vol zelfvertrouwen kunnen gaan leren en hun talent kunnen ontdekken.

Overige sprekers

Doreth Verhaaren, leesconsulent bij De Bibliotheek geeft vervolgens een boekproeverij. Zij laat zien welke boeken in de collectie geschikt zijn voor kinderen met dyslexie.

Voor die diagnose gesteld wordt, kan er al heel veel gedaan worden, zowel op school als door ouders thuis. Daarover vertellen Jorien Koedam en Margit Kiewit van taalkanjer.nl. Ze zijn specialisten op het gebied van hulp bij hardnekkige lees- en spellingproblemen. Bezoekers van de avond krijgen na afloop een aantal activiteiten mee voor thuis of in de klas.

Online cursus ‘Dyslexie onder de knie’

Ook kun je de gratis online cursus: ‘Dyslexie onder de knie’ van de Bibliotheek Midden-Brabant volgen. Deze cursus met online oefeningen, handige tips en gereedschappen is voor alle ouders, begeleiders én kinderen met lees- en spellingsproblemen. Samen met jouw kind bouw je aan zelfvertrouwen, leesplezier en leer je over andere talenten, beelddenken en spelenderwijs omgaan met taal. Doe mee en volg de gratis online cursus.

Praktische informatie

Programma:

19.00 Inloop
19.15 Lonneke Tophoven van Hoi-Foundation
19.50 Doreth Verhaaren met Boekproeverij
20.10 Pauze
20.25 Jorien Koedam en Margit Kiewit van Taalkanjer
21.00 Gelegenheid tot napraten
21.30 Einde avond

Aanmelden voor deze avond kan via heyhoef@bibliotheekmb.nl

De Bibliotheek Heyhoef ligt aan de Kerkenbosplaats 3 in Tilburg