Presentatie nieuw Tilburgs leesplèngske

25 januari 2020, van 14:00 tot 15:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tilburg is toe aan een nieuw leesplèngske. Het bestaande leesplankje dateert van 1997 maar is niet meer van deze tijd. Höske (een wc-hokje achter in de tuin), tjannek (kauw) en sjèp (dropwater) zijn leuke woorden, maar ook doortrokken van nostalgie.

"We willen een nieuwe verzameling waarin alle Tilburgers zichzelf en de stad van nu meer kunnen herkennen”, aldus Desiree van Beurden en Petra Robben, programmamakers van het TijdLab. Hiervoor is samenwerking gezocht met de Stichting Tilburgse Taol. In het TijdLab is vanaf januari 2019 door en met Tilburgers gewerkt aan deze nieuwe leesplank en kunstenaar Ruben de Bruijn heeft de input van deze Tilburgers verwerkt in een nieuw Tilburgs leesplankje. Op zaterdag 25 januari om 14.00 uur zal deze nieuwe leesplank op een feestelijke manier aan de stad worden gepresenteerd in het TijdLab.

Het project om te komen tot een nieuw Tilburgs leesplankje maakt onderdeel uit van een expositie en reeks lezingen, workshops en rondleidingen onder de noemer 'Lezen, Leesplanken en Identiteit' in het TijdLab in 2019. Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg), de Stichting Tilburgse Taol en Erfgoed Tilburg.