[Geannuleerd] Documentaire: Tilburgse Tonneke’s rijdende winkel

26 maart 2020, van 19:30 tot 21:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de landelijke Week van de psychiatrie – met het thema 'Betekenis Meedoen' is in de StemmingMakerij de documentaire over Tilburgse Tonneke te zien. 'Betekenisvol Meedoen' is voor elke burger belangrijk, het geeft zin aan het leven, zorgt ervoor dat mensen niet in een isolement raken en het verkleint de kans op allerlei ellende. Kom kijken naar het verhaal van Tonneke op donderdagavond 26 maart.

Let op: Vanwege de corona-maatregelen gaat deze activiteit helaas niet door (lees meer).

In Tilburg en andere Brabantse steden vinden deze week veel programma’s plaats met het thema ‘Betekenisvol Meedoen’, georganiseerd vanuit een projectgroep van GGZ Breburg.

Documentaire

Tonneke is inmiddels een bekende Tilburgse, die op geheel eigen wijze een bijdrage levert aan de maatschappij. Haar gunfactor is enorm en ze zorgt voor sociale cohesie in de wijken. Haar rijdende winkel is nu kapot, maar ze werkt hard samen met andere partijen om zo snel mogelijk weer op pad te gaan met een nieuwe wagen. Daarvoor is onder andere een crowdfunding gestart.

Max Ploeg maakte de documentaire de Laatste der Mohikanen over haar winkel. Het begon als afstudeerfilm voor zijn opleiding Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De documentaire werd vertoond tijdens IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam in Tuschinski). Max en Tonneke kregen er landelijke bekendheid mee toen ze aan mochten schuiven aan tafel bij PAUW.

Praktische informatie

De documentaire is te zien op donderdag 26 maart om 19.30 uur in de StemmingMakerij van de Bibliotheek LocHal. Tonneke en Max zullen hierbij aanwezig zijn. Aansluitend is er tijd om vragen te stellen en na te praten. Er is plaats voor max. 50 mensen, opgeven kan via de website, www.weekvdpsychiatrie.nl.

Foto credits: Contour de Twern