[Geannuleerd] Lezing Leo Bormans – Maakbaar geluk

12 maart 2020, van 19:30 tot 21:15 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leo Bormans reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Op donderdag 12 maart is hij in de Bibliotheek LocHal. De lezing van de auteur van de internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’ is de ultieme voorproef op de Dutch Happiness Week, die daags erna van start gaat.

Let op: Vanwege de corona-maatregelen gaat deze activiteit helaas niet door (lees meer).

Leo Bormans is een succesvol spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren, organisaties en vele anderen over heel de wereld. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar dat deeltje van geluk en levenskwaliteit dat ‘maakbaar’ is. Ook in zijn lezing in de Bibliotheek LocHal staat dit centraal.

Boeken van Leo Bormans

Het boek ‘The World Book of Happiness’ van Leo Bormans ligt bij menig wereldleider op het nachtkasje. Het werd door voormalig voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, cadeau gedaan aan alle 200 wereldleiders. Het werk is ondertussen in meer dan 15 talen vertaald. In het Nederland heeft het gewoonweg ‘Geluk’. In 2016 verscheen een geüpdatet versie getiteld ‘Geluk 2.0’.

Leo Bormans spreekt ook kinderen en jongeren aan. Het voorleesboek ‘Geluk voor Kinderen’ is gebouwd rond de 10 pijlers van geluk van The London School of Economics. Voor 10-15 jarigen is er de spannende jeugdroman ‘Recht op Geluk’ over de Universele Rechten van elk kind. Zijn nieuwste boeken heten ‘The World Book of Love’ en ‘The World Book of Hope’. Daarin zijn de inzichten van 100 professoren uit 50 landen verzameld over de geheime kracht die in ieder van ons schuilt: die van de liefde en de hoop. Benieuwd welke boeken er bij de Bibliotheek in huis zijn? Klik dan hier.

Programma

Tijdschema:
Inloop en bar open: 19.00 uur
Start lezing: 19.30 uur
Einde lezing: 21.15 uur
Borrel en boekverkoop: 21.15 uur
Einde avond: 22.15 uur

Geluksplekken013

In 2019 was Leo Bormans betrokken bij de verkiezing van de (0)13 Geluksplekken in Tilburg, waar de LocHal er één van is geworden. Benieuwd wat Leo Bormans over de LocHal schreef? Vind het geluksbord op de 1e verdieping van de LocHal, tegenover de StemmingMakerij.

Toegang

Deze activiteit gaat helaas niet door.

Dutch Happiness Week

Tijdens de Dutch Happiness Week vindt er van 14 t/m 22 maart in Tilburg, Eindhoven en in ander plaatsen in Nederland. volop programmering plaats rondom geluk. In de Bibliotheek LocHal zijn er activiteiten over food, geld, werk en kinderen. Bekijk onze geluksagenda.