Amnesty schrijft in het kader van Nationale Vrouwendag

8 maart 2020, van 12:30 tot 16:15 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Schrijf jij ook mee! Deze schrijfmiddag van Amnesty International staat helemaal in het teken van de rechten van de vrouw.

Brieven schrijven is één van de manieren waarop mensen namens Amnesty International protesteren tegen mensenrechtenschendingen overal ter wereld. Je spreekt met je brief regeringen en autoriteiten aan op hun plicht mensenrechten te beschermen en roept oppositiebewegingen op het internationaal humanitair recht te respecteren. Door te schrijven naar degenen die voor schendingen verantwoordelijk zijn, laat je zien dat je weet wat er aan de hand is, roep je hen ter verantwoording en zet je hen onder druk iets te doen.

Schrijf jij ook mee!

Je kunt ook schrijven naar slachtoffers of hun familie om hen een steun in de rug te geven en hen te laten weten dat zij niet worden vergeten.

Dit doen we maandelijks, meestal op de laatste dinsdag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur in de Biblotheek LocHal.

Praktische informatie

Het is niet nodig om je aan te melden. Loop gewoon binnen tussen 12.30 - 16.15 uur.
In de Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg.