[geannuleerd] De Verhalentafel van de Spoorzone

25 april 2020, 09:00 t/m 24 mei 2020, 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Heb jij nog herinneringen over de voormalige NS Hoofdwerkplaats Tilburg? Kom ze dan delen aan de interactieve ontmoetingstafel 'De Verhalentafel'. Bijna 150 jaar lang was dit de grootste werkplaats van de NS in Nederland. Enkel bereikbaar voor de werknemers. Sinds 2011 is het terrein opengesteld en is het een bruisend nieuw binnenstad gebied geworden onder de naam De Spoorzone.

Let op: Vanwege de corona-maatregelen gaat deze activiteit helaas niet door (lees meer).

NS Hoofdwerkplaats komt tot leven

Multidisciplinair kunstenaar Bob Driessen (Expolab) en filmmaker Sophie Tooten maakten dertien videoportretten van oud-medewerkers van de NS Werkplaats. Van een oud-directeur tot de eerste vrouw op de werkvloer en van de huisdokter tot de huisfotograaf. Deze video’s zijn onderdeel van de interactieve tafel, die de bezoekers zelf kan bedienen middels archieffoto’s uit die tijd. Het verleden van de Spoorzone komt zo weer tot leven door deze verhalen, omlijst door prachtig archiefmateriaal.

Praktische informatie

‘De Verhalentafel van de Spoorzone’ staat van 25 april t/m 24 mei in de Bibliotheek LocHal, Tilburg. Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg).

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting Het Nieuw Optimisme, Erfgoed Tilburg, VSB fonds, Mediafonds Tilburg, TijdLab en alle betrokkene oud-werknemers van de NS Hoofdwerkplaats Tilburg.