[uitgesteld] Healthy Life - Happy Mind college: voeding

6 mei 2020, van 10:00 tot 11:00 | Het VerHalenHuis, de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: € 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij ook gezond en gelukkig oud worden? Daar bestaat geen wondermiddel voor. Je kunt er wél zelf aan bijdragen door bewustere keuzes te maken.

Verplaatst naar een nader te bepalen datum

Let op: Vanwege de corona-maatregelen gaat deze activiteit helaas niet door (lees meer).

“Ware rijkdom zit hem in onze gezondheid, niet in goud en zilver” – Ghandi

Een bewuste leefstijl heeft een positieve invloed op je algemene welzijn. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert het de kans op bepaalde ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook mentaal heb je er baat bij. Het vermindert stress en kan depressie of burn-out voorkomen. Kortom: gewoon lekkerder in je vel. Letterlijk en figuurlijk.

Voeding

Je kunt geen blad openslaan, geen nieuwsuitzending kijken of er wordt weer gesproken over het belang van gezond eten. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wie bepaalt dat en wat moeten we met de brei aan verschillende berichtgeving hierover? Feit is dat er nog veel gezondheid te winnen is door een gezonder voedingspatroon en een gezonder lichaamsgewicht. Dit verlaagt de kans op bepaalde ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. In dit college leer je meer over de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en hoe deze toe te passen in je dagelijkse leven.

Leefstijl college's

In de vorm van 5 minicolleges (10.00 -11.00 uur) passeren verschillende leefstijlthema’s de revue:

Tijdens de colleges deelt leefstijlprofessional Ingrid Witlox kennis, inspiratie en handige tips. Onder andere hoe je in kleine stapjes nieuwe leefstijlgewoonten kunt toepassen in je dagelijkse leven. Gedragsverandering kost nu eenmaal tijd.

In de afsluitende workshop op woensdag 30 september (10.00 - 12.00 uur) worden de puntjes met elkaar verbonden en ga je aan de slag met je eigen “Gezonde Leefstijl Plan”.

Praktische informatie

Datum: woensdag 6 mei
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein in het VerHalenHuis
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Kosten: € 5,00 euro per college incl. koffie en thee
Aanmelden: door te bellen naar 013-547 08 55 of te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl