Rechtwijzer – telefonisch spreekuur

1 juli 2020, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

Waarmee kun je bij het spreekuur terecht?

De vragen die je tijdens het telefonisch spreekuur kunt stellen kunnen gaan over de volgende onderwerpen: schulden, scheiden, werk, de overheid, wonen en consumenten. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over je relatieproblemen of als je wilt scheiden. Wie een conflict heeft op het werk kan ook bellen voor advies. En wie meer wil weten over het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering kan ook gratis terecht bij Rechtwijzer.

Eerste Hulp Bij Oplossingen van Rechtwijzer

Op de website www.rechtwijzer.nl zie je met welke problemen je nog meer terecht kunt bij het telefonisch spreekuur. Daar vind je ook de Rechtwijzer EHBO (Eerste Hulp Bij Oplossingen). Die is er voor iedereen die grip en overzicht wil krijgen en op zoek is naar oplossingen. Deze EHBO helpt je misschien ook al een eind op weg om te weten wat je moet doen.

Coronavirus

Anders zijn de spreekuren van Rechtwijzer altijd in de Bibliotheken LocHal en Wagnerplein. Die bibliotheken zijn tenminste tot 20 mei gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen met een juridische vraag kan deze gratis en vrijblijvend blijven stellen, maar dan door te bellen

Het telefonisch juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen, ook het Juridisch Loket is hierbij betrokken.

Praktische informatie

Het telefonisch juridisch spreekuur ‘Rechtwijzer’ is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en de vrijdagochtend (in de oneven weken) van 10.30 tot 12.00 uur.

Je kunt dan bellen met telefoonnummer 088 – 787 1580