Klooien met kinderboeken: lees- en doe-programma

11 juli 2020, 10:00 t/m 23 augustus 2020, 18:00 | de Bibliotheken in de gemeente Loon op Zand en Waalwijk

Kosten: gratis

Doe jij ook mee in de zomervakantie, van 11 juli t/m 23 augustus? De Bibliotheek verzamelt de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten. Een ‘Klooien met kinderboeken-collectie’ om te komen ontdekken. Denk aan stropdassen knopen, kevers verzamelen en een glow in the dark drilpudding maken.

Stempels scoren!

Het is bijna zomervakantie! En dat betekent maar één ding... een hele hoop vrije tijd. In de Bibliotheek kun je niet alleen boeken lenen en lezen, je kunt er ook van alles ontdekken. Daarom organiseren de Bibliotheken in de gemeente Loon op Zand en Waalwijk voor alle basisscholieren een lees- en doe-programma. Leen in de zomervakantie doe-boeken van de speciale klooitafel in de Bibliotheek. Lees thuis de boeken, verzin leuke opdrachten, laat de resultaten zien in de Bibliotheek en scoor stempels. Bij een volle stempelkaart kunnen de kinderen een diploma en een presentje ophalen.

Doe jij ook mee?

Meedoen aan het lees- en doeprogramma is simpel. Loop deze zomervakantie bij de Bibliotheek Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand en Kaatsheuvel binnen. Leen de coolste klooiboeken en neem een stempelkaart mee naar huis. Lees boeken die aanzetten tot experimenteren, knutselen, stunten, koken of onderzoeken. Bedenk unieke klooiopdrachten en spaar stempels. Bij een volle stempelkaart ben jij de Klooikampioen en ontvang je een klooidiploma - en die moet je gewoon hebben!

Samen maken we een online expositie!

Lezen, opdrachten maken en stempels sparen, maar er is meer. De gemaakte werken zijn online te bewonderen in een doorlopende expositie. Dus ook het ‘klooi-werk’ wordt getoond aan een groot publiek! De medewerkers in de Bibliotheek kunnen je vertellen hoe je een foto, video of vlog kunt sturen aan de Bibliotheek. Houd daarna de Facebookpagina van jouw Bibliotheek in de gaten!

Praktische informatie

Deze activiteit is alleen voor leden van de Bibliotheek. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis lid worden. Aanmelden kan via de website of samen met één ouder in de Bibliotheek bij jou in de buurt.

alle activiteiten