Zomer Werkplaats: SketchNation

14 juli 2020, van 13:30 tot 15:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb jij samenkomen in de Werkplaats ook zo gemist? In de zomer worden dit jaar in de bibliotheken van Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein digitale workshops georganiseerd. Kinderen kunnen daarbij op een speelse en creatieve manier, hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent ontdekken. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

In de Werkplaats

Afgelopen maanden konden thuiszittende kinderen volop online aan de slag met wekelijkse programmeerworkshops van de Bibliotheek. Aan de digitale workshops in de Werkplaats van De Bibliotheek hebben dan ook al veel kinderen enthousiast meegedaan. Ze vonden het vooral heel leuk om te doen en erg leerzaam. Onder begeleiding van Joep, onze mediacoach, ontwikkelen ze apps, bouwen websites, sturen robotjes aan en maken games.

Omdat dit jaar in de zomer veel kinderen niet op vakantie gaan, organiseren we in de maanden juli en augustus Zomer Werkplaatsen. Voor de thuisblijvers zijn er workshops in de Bibliotheken van Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein.
We hebben een gevarieerd programma en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de deelnemende kinderen. Heb je ideeën of wensen voor een thema, laat ‘t ons weten en we gaan kijken wat er mogelijk is.

Ben je 7 jaar of ouder? En lijkt het je leuk om meer te leren over programmeren, het maken van games, apps en robots? Dan ben je welkom in de Zomer Werkplaats! Elke workshop heeft een ander thema, waardoor je elke keer iets nieuws leert.

SketchNation: Maak je eigen iPad games

Met een iPad app kun je, door te programmeren, je eigen tekeningen, foto's en afbeeldingen tot leven laten komen in een game die jij zelf mag verzinnen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 14 juli
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Voor wie: kinderen van 7 jaar en ouder
Locatie: de Bibliotheek Berkel-Enschot, Trappistinnentuin 77, 5057 DJ Berkel-Enschot
Kosten: gratis.
Aanmelden: verplicht, via berkelenschot@bibliotheekmb.nl

alle activiteiten