[VOL] Zomer workshops in het Tijdlab: Maak met Hoi-Shan Mak je eigen handgetekende prent

1 augustus 2020, van 10:30 tot 12:30 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze tijd van quarantaine ontstaan nieuwe woorden en krijgen bestaande woorden een andere lading. De coronacrisis zette de Tilburgse kunstenares Hoi-Shan Mak aan tot het maken van een nieuw woordenboek, het Coronabeeldwoordenboek. Het TijdLab en Hoi-Shan Mak organiseren in de zomer workshops om handgetekende prenten te maken die geheel in het teken staan van corona. Meld je aan voor een van de drie zomer workshops!

Maak je eigen handgetekende prent

Hoi-Shan creëert en interpreteert woorden naar de huidige coronatijd. Ze laat zien dat we door deze crisis taal soms anders invullen en dat nieuwe woorden ontstaan, bijvoorbeeld ‘aanzwaaien’, ‘exitstress’ en ‘babygluren’. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers samen met Hoi-Shan spelen met beeld en taal om zo een eigen handgetekende prent te maken als aandenken aan deze bijzondere periode.

Praktische informatie

Datum: keuze uit zaterdag 25 juli (nog enkele plaatsen), 1 augustus (nog enkele plaatsen), 8 augustus (vol) 2020 of 15 augustus (vol)
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Voor wie: volwassenen (vanaf 18 jaar)
Locatie: TijdLab (Bibliotheek LocHal), Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg
Kosten: gratis
Aanmelden: verplicht, info@stadsmuseumtilburg.nl

Deze workshops zijn onderdeel van de tentoonstelling over de invloed van corona op (Tilburgs erfgoed), georganiseerd door Hoi-Shan Mak en het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg).