Healthy Life - Happy Mind college: nieuwe gewoonten

16 september 2020, van 10:00 tot 11:00 | Het VerHalenHuis, de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: € 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij ook gezond en gelukkig oud worden? Daar bestaat geen wondermiddel voor. Je kunt er wél zelf aan bijdragen door bewustere keuzes te maken.

“Ware rijkdom zit hem in onze gezondheid, niet in goud en zilver” – Ghandi

Een bewuste leefstijl heeft een positieve invloed op je algemene welzijn. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert het de kans op bepaalde ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook mentaal heb je er baat bij. Het vermindert stress en kan depressie of burn-out voorkomen. Kortom: gewoon lekkerder in je vel. Letterlijk en figuurlijk.

Nieuwe gewoonten

Gedrag veranderen doe je niet even van de ene op de andere dag. Je huidige gewoonten hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en zijn vaak automatisch en onbewust. Het aanleren van nieuwe, gezondere gewoonten kost tijd, motivatie en vertrouwen in je eigen kunnen. Maar: er is hoop, verandering is mogelijk! In dit college leer je de basisprincipes.

Leefstijl college's

In de mini-colleges passeren verschillende leefstijlthema's de revue:

  • woensdag 16 september: nieuwe gewoonten
  • woensdag 30 september: voeding
  • woensdag 21 oktober: beweging
  • woensdag 11 november: geluk & zingeving
  • woensdag 2 december: slaap & ontspanning

Tijdens 5 mini-colleges delen leefstijlprofessionals Ingrid Witlox en Heidy Chahid van den Dungen, kennis, inspiratie en handige tips. Zo leer je onder andere hoe je in kleine stapjes nieuwe leefstijlgewoonten kunt toepassen in je dagelijkse leven.

In de afsluitende workshop op woensdag 9 december (10.00 - 11.30 uur) worden de puntjes met elkaar verbonden en ga je aan de slag met je eigen "Gezonde Leefstijl Plan".

Praktische informatie

Datum: woensdag 16 september
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein in het VerHalenHuis
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Kosten: € 5,00 euro per college incl. koffie en thee
Aanmelden: door te bellen naar 013-547 08 55 of te mailen naar wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Aanmelden is mogelijk voor alle colleges. Je kunt ook een keuze maken uit de verschillende thema's. Het is mogelijk om de colleges in verschillende bibliotheken te volgen. Graag aanmelden in de bibliotheek van je keuze.

Bekijk voor je komst onze huisregels.

 

Happy Life - Happy Mind op instagram

Via het instagramaccount @bibliotheekmb deelt Ingrid Witlox iedere woensdagmiddag alvast handige tips om je leefstijl aan te passen.