Leo Bormans en Qadir Nadery stellen voor: De Knikkers van Qadir

16 september 2020, van 21:00 tot 22:15 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 7,50 euro

Leo Bormans ontmoette in zijn dorp toevallig Qadir Nadery, die met zijn gezin moest vluchten uit Afghanistan en belandde in het vluchtelingenkamp om de hoek. Zo ontstond een bijzondere vriendschap en een jarenlange strijd om erkenning. Samen schreven ze het boek De Knikkers van Qadir. Op 16 september beleeft het boek met hun boekvoorstelling in de LocHal de Nederlandse première.

Het verhaal

Het verhaal gaat over het leven van Qadir, zijn jeugdjaren in een klein dorp in Afghanistan, zijn werk voor de internationale troepen, de moord op zijn vader door de taliban, de noodgedwongen vlucht met twee kleine kinderen over de bergen en de zee, de jarenlange strijd om erkenning in België. De bekende Nederlandse schrijver Kader Abdolah, die ooit zelf als vluchteling in Nederland arriveerde, mocht de proefdruk lezen en werd er meteen enthousiast over: “Leo Bormans en Qadir Nadery vertolken op een pakkende manier een boeiend verhaal dat anders verloren was gegaan. Dit boek is een daad van betekenis.”

Geluk en hoop

Leo Bormans geniet bekendheid als auteur van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en The World Book of Hope. In 2019 was Leo Bormans betrokken bij de verkiezing van de (0)13 Geluksplekken in Tilburg, waar de LocHal er één van is geworden. Hij zou in maart een lezing over ‘Maakbaar geluk’ in de Bibliotheek LocHal geven, maar die kon in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan. Wel nam hij een online talk op voor de KennisMakerijRevue. De bijzondere aflevering ‘Geluk en hoop in nieuwe tijden’ is te bekijken op YouTube.

Datum: woensdag 16 september
Locatie: KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
Tijd: om 21.00 uur
Kosten: €7,50 euro
Tickets: 21.00. Er is geen kaartverkoop aan de deur.
Er is ook een voorstelling om 19.00 uur.

De voorstellingen vinden plaats met inachtneming van coronamaatregelen.