[geannuleerd] Healthy Life - Happy Mind college: beweging

21 oktober 2020, van 10:00 tot 11:00 | Het VerHalenHuis, de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: € 5,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij ook gezond en gelukkig oud worden? Daar bestaat geen wondermiddel voor. Je kunt er wél zelf aan bijdragen door bewustere keuzes te maken.

“Ware rijkdom zit hem in onze gezondheid, niet in goud en zilver” – Ghandi

Een bewuste leefstijl heeft een positieve invloed op je algemene welzijn. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert het de kans op bepaalde ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ook mentaal heb je er baat bij. Het vermindert stress en kan depressie of burn-out voorkomen. Kortom: gewoon lekkerder in je vel. Letterlijk en figuurlijk.

Beweging

Dat beweging belangrijk is om gezond oud te worden weten we allemaal. Maar het is een misverstand dat dit alleen haalbaar is door 5x per week minimaal een uur in de sportschool te staan. In dit college leer je het verschil tussen (licht en matig intensief) bewegen en sporten. En hoe kun je het gemakkelijkst gezondheidswinst halen door kleine beweegaanpassingen in je dagelijkse leven te maken? De Beweegrichtlijnen vormen hierbij het uitgangspunt.

Leefstijl college's

In de mini-colleges passeren verschillende leefstijlthema's de revue:

  • woensdag 16 september: nieuwe gewoonten
  • woensdag 30 september: voeding [geannuleerd] 
  • woensdag 21 oktober: beweging [geannuleerd] 
  • woensdag 11 november: geluk & zingeving [geannuleerd] 
  • woensdag 2 december: slaap & ontspanning [geannuleerd] 

Tijdens 5 mini-colleges delen leefstijlprofessionals Ingrid Witlox en Heidy Chahid van den Dungen, kennis, inspiratie en handige tips. Zo leer je onder andere hoe je in kleine stapjes nieuwe leefstijlgewoonten kunt toepassen in je dagelijkse leven.

In de afsluitende workshop op woensdag 9 december (10.00 - 11.30 uur) worden de puntjes met elkaar verbonden en ga je aan de slag met je eigen "Gezonde Leefstijl Plan".

Praktische informatie

Datum: woensdag 21 oktober
Locatie: de Bibliotheek Wagnerplein in het VerHalenHuis
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Kosten: € 5,00 euro per college incl. koffie en thee

Aanmelden is mogelijk voor alle colleges. Je kunt ook een keuze maken uit de verschillende thema's. Het is mogelijk om de colleges in verschillende bibliotheken te volgen. Graag aanmelden in de bibliotheek van je keuze.

Bekijk voor je komst onze huisregels.

 

Happy Life - Happy Mind op instagram

Via het instagramaccount @bibliotheekmb deelt Ingrid Witlox iedere woensdagmiddag alvast handige tips om je leefstijl aan te passen.