KennisMakerijRevue Online: Wij zijn de planeet

19 november 2020, van 19:30 tot 20:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Te gast in de 7e aflevering van het nieuwe seizoen is Daan Roovers. Filosoof en (sinds 2019) Denker des Vaderlands. In haar bijdrage aan het boek ‘Na de quarantaine’, getiteld: Wij zijn de planeet, pleit ze voor een minder binair onderscheid tussen natuur en mens. ‘’Als we iets aan de crisis willen doen, moeten we kijken naar de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.’’

In deze online talk praat Daan Roovers over de coronacrisis als een brandoefening voor de klimaatcrisis. We staan op een tweesprong. Kunnen we massaal stoppen met onze fossiele verslaving? En vooral: Hoe gaan we verder?

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks van wekelijkse online talks. Toen in coronatijd de LocHal haar deuren moest sluiten, maakte de KennisMakerijRevue de LocHal in elk geval digitaal toegankelijk. Nu de ideeën nog niet op zijn en de LocHal gedurende het seizoen ook weer sloot voor het publiek, heeft de KennisMakerij besloten dit najaar om een aantal nieuwe afleveringen te maken.

Livestream

De aflevering Wij zijn de planeet is donderdag 19 november om 19.30 uur gratis te volgen via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Je kunt daar vanaf een dag later de uitzending terugkijken én informatie over vorige en aankomende afleveringen vinden. Dus wees welkom in een virtuele de Bibliotheek LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.