[geannuleerd] Vier Chabots en vier nieuwe boeken

18 oktober 2020, van 15:00 tot 16:30 | Trappenlandschap (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In april 2020 kon het aangekondigde optreden vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Nu hebben we een nieuw optreden gepland met nog een zoon meer dan in april. Ook Maurits, zal zich bij het gezelschap van vader Bart, Splinter en Sebastiaan voegen. Zij gaan in gesprek met journalist Joep Trommelen over het unieke van de familie en hun recente boekwerken.

Aangescherpte coronamaatregelen

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat deze activiteit helaas niet door.

Vader en zoons Chabot

Vader en zoons Chabot vormen een bijzonder kwartet. Trommelen zal met de vier auteurs ingaan op hun onderlinge relaties, de invloed van hun familieband op hun auteurschap en wat het betekent een Chabot te zijn. Zit schrijven in hun DNA? Zijn ze tot auteur opgevoed? Wat drijft hen? Hoe beïnvloeden zij elkaar? Wat betekent zoveel ‘uitingsdrang’ voor hun onderlinge relaties en familieleven?

Vier boeken

Van Bart verscheen in januari het spraakmakende autobiografische boek ‘Mijn vaders hand’. Vlak daarna liet Sebastiaan ‘De slaap die geen uren kent’ het licht zien en van Splinter verscheen het veelbesproken en -geroemde ‘Confettiregen’. In augustus volgde Maurits, journalist van beroep, met een non-fictie boek: ‘Het papieren paleis – de noodzaak van een menselijker rechtssysteem’, dat hij samen met Maurits Barendrecht schreef.

Vier Chabots

De gezamenlijke komst van de Chabots naar de Bibliotheek LocHal is een unieke kans om niet alleen kennis te maken met de auteurs en hun boeken maar vooral met de dynamiek van het gezin dat hun creativiteit voortbrengt. Het belooft een bijzondere middag te worden met openhartige gasten die erom bekend staan dat ze niet op hun mondje gevallen zijn. Een middag die zonder twijfel voor verrassingen gaat zorgen. De Chabots zullen ook hun werk signeren.

Terugkijken

Het optreden van de familie Chabot is vanaf 26 oktober online te bekijken via de website van Stichting Cools, via de Bibliotheek Midden-Brabant en direct op YouTube.

Praktische informatie

Locatie: de Bibliotheek LocHal, trappenlandschap
Datum: zondag 18 oktober
Tijd:
15.00 tot 16.30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: kan niet meer ivm vol

Het programma wordt georganiseerd ism Stichting Cools en Boekhandel Buitelaar.