[geannuleerd] Workshop Stop-Motion

20 oktober 2020, van 13:30 tot 15:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 20 oktober kun je bij het DigiLab komen ontdekken hoe je door middel van foto's die je snel achter elkaar afspeelt een filmpje kunt maken bij de workshop Stop Motion! Kom in de herfstvakantie een stop motion filmpje maken bij het DigiLab!

Aangescherpte coronamaatregelen

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat deze activiteit helaas niet door.

In deze workshop bedenk je zelf een verhaal. Je bouwt een echte stop-motion filmset met papier, knutselmateriaal en poppetjes. Dan ga je jouw film foto voor foto maken, en leer je hoe je hier een echt filmpje van maakt.

Stop Motion

Op de jeugdafdeling in de Bibliotheek LocHal is per ongeluk een oud locomotiefje gebleven. Sinds kort is daar een nieuw NS bord en een oude stationsklok bijgekomen om er een nieuw kinderperron van te maken: Perron Geluk, waar kinderen iedere woensdag mee kunnen op voorleesavontuur.

Rick de Haas, die je misschien wel kent van de tekeningen in de boeken Mees Kees en Gorgels, heeft een wandtekening mogen maken bij het Perron Geluk. Op de muur is het oude station te zien. Tijdens het maken van deze wandschildering hebben we een timelapse gemaakt: om de paar minuten werd een foto gemaakt van Rick die aan het schilderen was. Als je al deze foto's snel achter elkaar afspeelt, wordt het een filmpje waarin je de wandschildering ziet ontstaan! In de herfstvakantie is dit filmpje te zien op het scherm bij de jeugdafdeling.

Praktische informatie

Datum: GEANNULEERD
Locatie: DigiLab (Bibliotheek LocHal)
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Voor: kinderen van 8 t/m 12 jaar
Kosten: Gratis toegang

Let op:

  • (Mede) vanwege de aangescherpte coronamaatregelen moet je je van tevoren aanmelden voor deze activiteit. 
  • We zorgen ervoor dat iedereen voldoende afstand kan houden tijdens de activiteit.
  • Bekijk thuis ook alvast onze huisregels.
  • Ouders/verzorgers: we willen jullie vragen om zoveel als mogelijk jullie kind bij de ruimte van de activiteit af te zetten en ergens anders te wachten, zeker bij oudere kinderen. Zo kunnen we voorkomen dat er te veel mensen in de ruimte zijn. Daarom verzoeken we jullie ook om zoveel mogelijk alleen te komen en niet met meerdere volwassenen een kind te brengen.

Afbeelding 'The Magic Picnic - animation set-up' door Brick101