Bibliotheek Heyhoef helpt bij vragen over de nieuwe donorwet

27 januari 2021, van 13:00 tot 18:00 | Elke week | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 1 juli is de nieuwe donorwet in gegaan. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen. Maar ook het online invullen van die keuze is niet altijd makkelijk. Daarom kunnen mensen vanaf 1 september voor vragen over de nieuwe Donorwet terecht in de Bibliotheek Heyhoef. Tijdens service uren in de Bibliotheek helpt een Bibliotheekmedewerker graag verder.

Hulp bij registeren van de donorkeuze

Het is belangrijk om een keuze in te vullen. Meer informatie over de donorwet of hulp bij het registreren van de keuze? In de Bibliotheek Heyhoef kunnen mensen met vragen over de donorwet terecht van maandag t/m donderdag van 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De hulp is gratis loop gerust even binnen.

Donorkeuze registreren

Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente komt vanaf 1 juli in het Donorregister te staan. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Mensen kunnen zelf aangeven of ze wel of geen donor willen worden. Dit doen ze door de keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl. Als geen keuze wordt gemaakt ontvangt men een brief van de overheid als herinnering. Wordt er vervolgens nog steeds geen keuze gemaakt komt er achter je naam “geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Het is dus belangrijk hierover na te denken en bewust een keuze maakt. Maar bovenal om erover te praten met familie en vrienden. De gemaakte keuze kan altijd weer aangepast worden.