Free Listening - Een luisterend oor voor jouw verhaal

29 november 2020, van 14:00 tot 17:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Free Listener Julia van de Griendt zit geheel coronaproof in de bibliotheek voor je klaar om vrijblijvend naar jou te luisteren. Vooral in deze tijd is het belangrijk om je verhaal kwijt te kunnen. De gesprekken met Julia zijn 1-op-1. Kom zitten. Jij bepaalt wat jij kwijt wilt.

In gesprek met Julia

Ons contact met anderen is nu beperkt, terwijl het juist in deze tijden zo belangrijk is om je ervaringen te kunnen delen. Daarom zit Julia klaar in onze bibliotheken om jou een geheel vrijblijvend luisterend oor te bieden. Geeft ze ook advies? Nee. En alleen als dat nodig is, stelt ze vragen. Ze toont begrip en empathie. Ze is er voor jou. Zonder agenda en zonder verwachtingen luistert ze naar wat jij wilt vertellen.

Free Listener Julia van de Griendt zit op verschillende dagen en op verschillende locaties voor je klaar, coronaproof uiteraard. Je kunt gewoon binnenlopen en aanschuiven voor een 1-op-1 gesprek op 1,5 meter. Als Julia al in gesprek is met iemand dan kan het zijn dat ze je vraagt om even te wachten.

Hieronder zie je op welke tijden ze waar is:

Op zondag 29 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek LocHal.

Op dinsdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Udenhout.

Op donderdag 3 december van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Wagnerplein.

Op dinsdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Berkel-Enschot.

Op zaterdag 12 december van 11.00 tot 14.00 uur in de Bibliotheek Heyhoef.

Nederland Leest - Eén boek duizend gesprekken

Deze activiteit hoort bij de campagne Nederland Leest.
In de maand november krijg je bij je bezoek aan de Bibliotheek een boek cadeau. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer. Het thema is familiegeschiedenis. Op dat thema werpt de pandemie van het coronavirus een ander licht.

Veel mensen ervaren nu een andere band met hun familie. Het is niet meer vanzelfsprekend om elkaar te zien en anderen te spreken. Het contact met de één is hechter geworden, terwijl het contact met de ander juist verwatert. Sommige mensen hebben zelfs helemaal geen contacten meer. We gaan in de bibliotheken en online daarom niet alleen in gesprek over het boek van Judith Koelemeijer, maar willen vooral ook in gesprek gaan over hoe het in deze tijden van corona met jou gaat. Hoe beleef jij deze tijd?  

Nederland Leest 2020