Het DigiLab maakt je wegwijs in de digitale wereld

27 januari 2021, van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek de nieuwste technologie. Schud de uitvinder in jezelf wakker. Kom experimenteren met nieuwe technologie en de modernste hard- en software. In het DigiLab mag je zelf aan de slag met 3D-printen, virtual reality, robots programmeren en games bouwen. Onze deuren staan open voor iedereen. Voor jong én oud. Voor voorlopers, maar juist ook voor diegenen waarvoor dit alles een ver-van-je-bedshow lijkt. Ook met een vraag over de computer, Internetten of online zaken regelen met de overheid kun je binnenlopen.

Experimenteer met de nieuwste technologie

In het DigiLab op de begane grond van de Bibliotheek LocHal, ervaar je hoe leuk het is om zelf iets te creëren met behulp van nieuwe technologie. Werk bijvoorbeeld met de M-bot robot op wielen. Ontwerp je eigen apparaten met Littlebits. Maak een film in de Green Screen Studio. Of maak kennis met open source soft- en hardware in onze Open Source Space.

Nieuwe technologie, nieuwe vragen

Het DigiLab is een venster naar de toekomst. In onze ‘digitale werkplaats’ kun je experimenteren met hardware en software die nu nog exclusief is, maar in de toekomst veel impact zal hebben in de maatschappij. Dat roept vragen op: wat betekent de 3D-printer voor de werkgelegenheid? Hoe veilig is internetten via een open wifi-verbinding? Hoe publiceer je een filmpje op YouTube volgens privacywetgeving? Tijdens activiteiten in de Bibliotheek en op scholen gaan we in op dit soort vragen: op die manier helpt het DigiLab de mediawijsheid van inwoners, jong en oud, te bevorderen.

Digitaal vaardiger worden

Al die nieuwe technologieën lijken een ver-van-je-bedshow als je weinig verstand hebt van computers. Geen probleem: het DigiLab is er óók voor wie beter met de computer wil leren omgaan. Met vragen over Internetten, je DigiD of e-books lezen op je tablet helpen we je graag. Ook cursussen als Klik &Tik en Digisterker helpen je om digitaal vaardiger te worden. En als je de smaak te pakken krijgt en ook aan de slag wil met nieuwe technologie, maken we de eerste stappen zo klein mogelijk