Inloopspreekuur: nieuwe donorwet

26 januari 2021, van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen. Maar ook het online invullen van die keuze is niet altijd makkelijk. Daarom kunnen mensen die nog geen keuze hebben gemaakt voor uitleg, hulp en vragen terecht in de Bibliotheek Oisterwijk.

Inloopspreekuur voor uitleg, hulp en vragen

Samen met onze vrijwilliger wordt het Donorregister bekeken en krijg je hulp bij het invullen van je keuze. Het hebben van een DigiD is hiervoor noodzakelijk. Nog geen geldig DigiD? Dan kan de vrijwilliger je ook uitleggen hoe je die aanmaakt. Uiteraard volgen wij de landelijke maatregelen.

Praktische informatie

Locatie: de Bibliotheek Oisterwijk
Datum: dinsdag 24 november t/m 26 januari 2021
Tijd: 14.00 tot 15.00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: via oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Donorkeuze registreren

Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente komt vanaf 1 juli in het Donorregister te staan. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Mensen kunnen zelf aangeven of ze wel of geen donor willen worden. Dit doen ze door de keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl. Als geen keuze wordt gemaakt ontvangt men een brief van de overheid als herinnering. Wordt er vervolgens nog steeds geen keuze gemaakt komt er achter de desbetreffende naam “geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Het is dus belangrijk hierover na te denken en bewust een keuze te maken. Maar bovenal om erover te praten met familie en vrienden. De gemaakte keuze kan altijd weer aangepast worden.

Meer informatie

Op onze website staat extra uitleg over de nieuwe wet, een handige mini cursus met stap voor stap uitleg en alle activiteiten: www.bibliotheekmb.nl/donorregistratie.