KennisMakerijRevue Online: Door een blauwe of roze leesbril?

12 november 2020, van 19:30 tot 20:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Te gast in de 6e aflevering van het nieuwe seizoen is Dr. Corina Koolen. Ze deed onderzoek naar de achterstand van vrouwelijke auteurs en publiceerde onlangs Dit is geen vrouwenboek. 'Ik let helemaal niet op het gender van de auteur! Ik kijk naar recensies en dan kies ik wat ik lees.' Herkenbaar? Onbewust dragen we allemaal bij aan de achterstand van vrouwen in de literaire wereld.

Wil je weten hoe dat kan? In deze aflevering van de KennisMakerijRevue vertelt Corina over de wetenschap achter deze feiten.
Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws: Corina laat ook zien wat we als lezer zelf kunnen doen om vrouwelijke auteurs een handje te helpen.

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks van wekelijkse online talks. Toen in coronatijd de LocHal haar deuren moest sluiten, maakte de KennisMakerijRevue de LocHal in elk geval digitaal toegankelijk. Nu de ideeën nog niet op zijn en de LocHal gedurende het seizoen ook weer sloot voor het publiek, heeft de KennisMakerij besloten dit najaar om een aantal nieuwe afleveringen te maken.

Livestream

De aflevering Door een blauwe of roze leesbril? Is donderdag 12 november om 19.30 uur gratis te volgen via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Je kunt daar vanaf een dag later de uitzending terugkijken én informatie over vorige en aankomende afleveringen vinden. Dus wees welkom in een virtuele de Bibliotheek LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.