[uitgesteld] In gesprek met Sinan Çankaya

27 januari 2021, van 20:00 tot 21:30 | online & de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: €5 / €7,50 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hoe kun je je een eigen identiteit vormen? Wat wordt er bedoeld met identiteitspolitiek? Wat is de oorsprong van het raciale denken en hoe is dit nu nog steeds van invloed op de huidige samenleving? Over deze thema's en nog veel meer gaat onze programmamaker Halima Özen in gesprek met cultureel antropoloog en schrijver Sinan Çankaya. Je kunt het gesprek live bijwonen in de Bibliotheek Wagnerplein, of volgen via de livestream.

Over Sinan Çankaya

Sinan Çankaya (1982) is gepromoveerd op een onderzoek naar etnisch profileren bij de Amsterdamse politie. Ook is hij gespecialiseerd in onderwerpen als mensenrechten, inclusie, diversiteit en racisme. Momenteel werkt hij als universitair docent aan de VU Amsterdam.

In zijn nieuwe boek 'De ontelbare identiteiten' legt Çankaya op integere wijze bloot hoe het politieke het alledaagse raakt. Het is een bespiegeling op de veranderde omgang met de 'ander'. Een persoonlijk indringend verhaal over opgroeien als kind van migranten, als Nederlander, als antropoloog.

  • Mijn ontelbare identiteiten

    Sinan Çankaya

    Confronterende ervaringen van de cultureel antropoloog van Turkse afkomst met de verschillende culturele identiteiten tegen de achtergrond van een dominant westerse cultuur.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Mijn ontelbare identiteiten

Praktische informatie

Sinan Çankaya was oorspronkelijk gepland op 27 januari, maar moeten we helaas uitstellen vanwege de coronamaatregelen. Een nieuwe datum volgt.