CoderDojo Online: virtual reality programmeren met Co-spaces

9 januari 2021, van 13:00 tot 14:30 | online

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je tussen de 7-12 jaar en wil je op een eenvoudige manier leren programmeren? In de Bibliotheek Oisterwijk is er een Coderdojo werkplaats waar je van alles kunt leren over programmeren. In deze serie bijeenkomsten ga je aan de slag met het creëren van je eigen virtual reality omgeving. Je werkt aan je vaardigheden en je eigen project. Daarnaast deel je ervaringen en tips met anderen zodat we samen slimmer en handiger worden in programmeren.

Thema: Virtual reality programmeren

Met het programma Co-spaces leer je een eigen virtual reality te programmeren die je ook kan uittesten. Ontdek meer over het programmeren in blokken en hoe je hiermee een nieuwe omgeving kan bouwen.

Deelname

We gaan ervanuit dat je over een laptop beschikt (géén Ipad) en dat je dus enige computervaardigheid hebt. De cursus is gratis. Graag wel vooraf aanmelden.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 9 januari, 6 februari, 6 maart 2021
Tijd: 13.00 tot 14.30 uur
Locatie: online
Kosten: gratis
Aanmelden: via onderstaande knop

Code Brabant: iedereen kan programmeren
De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!