[geannuleerd] Workshop Tilburg drukt zich uit: #slow tweeting #daarmaakikmedrukom

27 februari 2021, van 09:30 tot 17:00 | Studio Zeedauw NS-plein 16 Tilburg

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We maken ons druk over van alles en nog wat. Op Social Media kanalen als Twitter slinger je je ongefilterde mening in een paar seconden de wereld in. Achteraf heb je dan soms spijt van je haastig geformuleerde, ongenuanceerde of misschien wel kwetsende bericht. Het TijdLab is benieuwd waar jij, Tilburger, je vandaag de dag druk om maakt en hoe je je mening uitdrukt en deelt en daarom nodigen we je uit voor de workshop slow tweeting op zaterdag 27 februari

Van vlugschriften tot slow tweets

Overal wordt tegenwoordig naar je mening gevraagd. Een like bij een FB bericht, een hartje bij Insta of een online enquête als je ergens aan deelneemt. En massaal doen we daar aan mee. We vinden er iets van! 

Door sociale media zoals FB en Twitter komen we ook massaal in beweging als we er samen iets van vinden. Maar communicatietechnologie was altijd al belangrijk voor sociale bewegingen om mensen te mobiliseren. Nu via FB en twitter en vroeger via vlugschriften en pamfletten.

Jouw slow tweet

Bij de drukkerij van Studio Zeedauw ga je je eigen analoge slow tweet drukken. Niet makkelijk, snel en anoniem verscholen achter je beeldscherm, maar live, op locatie en eigenhandig gedrukt met een ambachtelijke drukpers. Analoog twitteren dus: minder data, meer zeggingskracht. Letter voor letter zet je je slow tweet op de pers, dus tijd genoeg om na te denken over een zinvolle en goed geformuleerde boodschap. En deel deze slow tweet daarna via #daarmaakikmedruk en wie weet wordt jouw tweet trending topic van de dag.

Praktische informatie

Datum: geannuleerd
Tijd: vanwege coronamaatregelen volg je de workshop individueel en ontvang je een uitnodiging voor een timeslot op 27 februari
Locatie: Studio Zeedauw NS-plein 16 Tilburg
Kosten: gratis

Programma Tilburg drukt zich uit

Het TijdLab staat de komende maanden stil bij openbare meningsuiting in Tilburg vanaf de 18e eeuw tot aan vandaag. Dat doen we niet in het TijdLab zelf maar online. Benieuwd hoe Tilburg zich uitdrukt(e) en waar Tilburgers zich druk over maken? Neem dan een kijkje op lochal.nl/tilburg-drukt-zich-uit.