[geannuleerd] Children for the future verkiezingseditie

28 februari 2021, van 12:30 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vraag jij je weleens af hoe het zou zijn om de baas van Nederland te zijn? Zou jij later een minister willen worden? Op 17 maart mogen de volwassenen allemaal gaan stemmen. Maar ook kinderen krijgen die kans, tijdens Children 4 the Future verkiezingseditie.

Tijdens dit programma leer je hoe de Nederlandse politiek eruit ziet en welke thema’s belangrijk zijn. Zo duiken we met een echte wetenschapper van Tilburg University in de wereld van de Nederlandse politiek. Samen met Switch / ContourdeTwern leer je over de verschillende maatschappelijk thema’s zoals duurzaamheid, zorg, onderwijs en klimaat. En natuurlijk mag je zelf aangeven wat de politici niet mogen missen. Tijdens de laatste bijeenkomst op zondag 14 maart gaan we in debat met de politieke partijen in de LocHal en tot slot breng je zelf ook een stem uit.

Tekst gaat onder video door.

Thema's per bijeenkomst

  • Zondag 28 februari, 12:30-14:00:
    Hoe ziet ons politieke bestel eruit? Duik met een echte wetenschapper van Tilburg University in de wereld van de Nederlandse politiek.
  • Zondag 7 maart, 12:30-14:00:
    De kinderen maken kennis met de verschillende maatschappelijk thema’s zoals duurzaamheid, zorg, onderwijs en klimaat samen met Switch / ContourdeTwern.
  • Zondag 14 maart 12.30-14.00 uur:
    Verkiezingsdebat met politieke partijen in de LocHal.

Praktische informatie

Aan het programma Children 4 the Future kunnen tien kinderen deelnemen. Vanaf 28 februrari komen de kinderen drie zondagen tussen 12.30 en 14.00 uur samen om na te denken over de verkiezingen. 

Datum: geannuleerd
Locatie:  FutureLab, de Bibliotheek LocHal
Tijd: 12.30 - 14.00 uur
Voor wie: geschikt voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar 
Kosten:
gratis
Aantal deelnemers: Maximaal 10 kinderen!