De Minecraft Werkplaats #10: bouw mee aan het grootste doolhof ooit

24 februari 2021, van 14:00 tot 16:00 | online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doolhoven vind je in puzzelboekjes, games en pretparken, maar ook in bekende verhalen en boeken spelen ze vaak een grote rol. De oudste tekeningen van doolhoven die zijn gevonden, zijn zelfs al meer dan 3.000 jaar oud. In de Minecraft Werkplaats gaan we vandaag proberen het grootste doolhof ooit te bouwen! Iedereen maakt zijn eigen deel van het labyrint en uiteindelijk gaan we ze allemaal aan elkaar verbinden, zodat we één groot doolhof hebben.

Je mag natuurlijk helemaal zelf weten hoe jouw stukje van het doolhof eruit komt te zien: worden het smalle gangetjes met dichte heggen, ondergrondse gangen of misschien wel een soort puzzel met redstone poorten en drukknoppen?

De Minecraft Werkplaats

Speel jij thuis Minecraft op de computer (Bedrock Edition) of op je smartphone of tablet (Pocket Edition)? Dan hebben we goed nieuws: Nu de Bibliotheek dicht is, heeft het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant een Minecraftserver en -livestream opgezet. Iedereen (7+) kan vanuit huis meespelen of meekijken. Zo kunnen we tijdens de lockdown toch nog met een hele groep samen iets leuks ondernemen. En wie weet: misschien leer je er zelfs nog wel iets van!

Tekst gaat door onder de video.

Iedere woensdag en vrijdag

Je kunt komende weken iedere woensdag- en vrijdagmiddag meebouwen in de Minecraft Werkplaats. Joep, Menno en Sjors van het DigiLab zijn er ook steeds bij en we helpen elkaar op weg.

Praktische informatie

Bouw mee in Minecraft
Je kunt de server aan jouw Minecraft toevoegen:

  • door deze link te volgen, of 
  • door Digilab.aternos.me in te vullen als Server Address en 26247 als Poortnummer in jouw eigen Minecraft. 

Let op: je kunt de wereld alleen betreden tijdens de bovenstaande activiteiten!

Kijk mee via de livestream
Misschien heb je zelf geen Minecraft, maar wil je wel graag meekijken, kletsen en ideeën inbrengen? Je kunt dan live meekijken via YouTube, waar we de server ook zullen livestreamen.

Let op: je kunt deze livestream alleen bekijken wanneer we aan het bouwen zijn, niet na afloop van de activiteit.

Vragen?
Heb je vragen over onze Minecraft-activiteiten? Mail dan naar het DigiLab.