KennisMakerijRevue: Poëzie om de hoek

3 februari 2021, van 19:30 tot 20:00 | online

Kosten: gratis

Op de slotdag van de Poëzieweek gaat het 3e seizoen van de KennisMakerijRevue in première. Te gast is literatuurwetenschapper Kila van der Starre. Zij promoveerde op poëzie buiten het boek en is expert op het gebied van straatpoëzie. Er zijn ongelofelijk veel gedichten te ontdekken in onze straten, maar niemand weet precies hoeveel het er zijn en waar ze zich precies bevinden. Soms is straatpoëzie gerealiseerd in opdracht; soms weet niemand wie de straatpoëzie heeft aangebracht.

Kila van der Starre gaat tijdens haar online talk o.a. in op de geschiedenis van het fenomeen straatpoëzie, bekijkt straatpoëzie in de 21e eeuw en bespreekt voorbeelden van straatpoëzie die in de Tilburgse openbare ruimte te vinden zijn.

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks. In seizoen 1 en 2 waren er wekelijkse uitzendingen met online talks. Dit nieuwe seizoen verschijnen er door het hele jaar heen talks online die aanhaken op actualiteiten, themadagen of –weken en programmalijnen van de KennisMakerij en StemmingMakerij in de Bibliotheek LocHal.

Uitzending

Bekijk de aflevering ‘Poëzie om de hoek’ gratis vanaf 3 februari via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Kijk daar ook voorgaande afleveringen terug en lees meer over aankomende afleveringen. Wees welkom in een virtuele LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.