Rondje Brabant Presenteert… Maarten van Rossem

17 februari 2021, van 20:00 tot 21:30 | online & Theater de Schalm Veldhoven

Kosten: €7,50 / €12,50 euro

Hij is prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond met Maarten van Rossem betekent veel leren én lachen over de toestand in de wereld.

Als bekendste historicus en Amerikadeskundige van Nederland weet Maarten van Rossem als geen ander met onderkoelde humor en de nodige historische feitenkennis de wereld te analyseren. Bij het grote publiek is hij bekend van de tv-programma's De Slimste Mens en Hier zijn de Van Rossems en als graag geziene gast bij diverse talkshows. Daarnaast schreef hij bijna 30 boeken, onder meer Waarom is de burger boos? (2010), Wat is geluk? (2018) en Allemaal de schuld van Montgomery (2020). Sinds 2008 heeft hij zijn eigen historisch tijdschrift, genaamd Maarten!, en is te horen in diverse luistercolleges en podcasts.

Actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken, politieke kwesties, uitdagingen waar de wereld voor staat zoals armoede, onderwijs en de klimaatcrisis: Maarten van Rossem is op al deze terreinen een allesweter.

In Theater de Schalm wordt hij geïnterviewd door Theo Verbruggen als onderdeel van het programma 'Rondje Brabant Presenteert'. Na het interview kunnen bezoekers in de theaterfoyer boeken kopen en laten signeren.

Praktische informatie

Je kunt het interview op woensdagavond 17 februari live bijwonen in Theater de Schalm in Veldhoven, of volgen via de livestream. Voor beide moet je van tevoren een ticket reserveren. Tickets voor het live bijwonen van de avond kosten €12,50 euro en tickets voor de livestream €7,50 euro.

Er komt na afloop van het event géén opname beschikbaar.

Lees nu alvast van Maarten van Rossem:

Rondje Brabant Presenteert: elke maand een live gestreamd interview

Van jouw eigen Bibliotheek zie je hopelijk wel eens een agenda voorbijkomen. Maar of er in andere Brabantse Bibliotheken ook interessante activiteiten zijn?

Zeker! Maar we kunnen ons voorstellen dat je die niet zo in beeld hebt. Toch jammer, zeker nu we als Bibliotheken steeds meer online activiteiten aanbieden. Of zo’n online talk nu plaatsvindt in de Bibliotheek Breda, Den Bosch of Eindhoven – als je kijkt vanuit je eigen woonkamer, maakt dat eigenlijk niet meer uit.

Daarom hebben we als Brabantse Bibliotheken de handen ineengeslagen. Iedere maand nodigen we een interessante spreker uit op een andere locatie in Brabant. Die gast wordt steeds geïnterviewd door journalist Theo Verbruggen. Met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream zodat je het gesprek ook thuis kunt volgen – gewoon vanaf de bank.