KennisMakerijRevue: Stem nóg wijzer

7 maart 2021, van 14:00 tot 14:30 | online(*)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op naar de stembus! En er lijkt deze keer extra veel op het spel te staan. Hoe komen we uit de coronacrisis? Wat is de beste oplossing voor het klimaatprobleem? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving? We lijken het niet eens te worden over de beste aanpak en mensen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. Het is ook niet eenvoudig om in deze tijd een mening te vormen. 'Nepnieuws' verspreidt zich in een rap tempo en de complottheorieën vliegen je om de oren. Hoe kunnen we beter geïnformeerde keuzes maken? En verdeeldheid in de samenleving tegengaan? Onderzoeker en ontwerper Rudy van Belkom geeft antwoord op deze vragen.

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks die is ontstaan in coronatijd. In seizoen 1 en 2 waren er wekelijkse uitzendingen met online talks. Dit nieuwe seizoen verschijnen er door het hele jaar heen talks online die aanhaken op actualiteiten, themadagen of –weken én programmalijnen van de KennisMakerij en StemmingMakerij in de Bibliotheek LocHal.

Praktische informatie

Datum: zondag 7 maart
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Locatie: online(*) via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue
Kosten: gratis

Uitzending

Bekijk de aflevering ‘Stem nóg wijzer’ via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Kijk daar ook voorgaande afleveringen terug en lees meer over aankomende afleveringen. Wees welkom in een virtuele LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.