KennisMakerijRevue met Tommy Wieringa: Over onze tijd

14 maart 2021, van 14:00 tot 14:30 | online(*)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de slotdag van de oorspronkelijke Boekenweek is schrijver Tommy Wieringa te gast in de KenniksMakerijRevue. In plaats van de geplande fysieke lezing in de Bibliotheek Berkel-Enschot geeft hij nu een online talk vanuit de Bibliotheek LocHal over zijn nieuwe werk. Aan de hand van een aantal vragen over een aantal van zijn columns in de bundel ‘Gedachten over onze tijd’ schijnt hij op 14 maart zijn licht over een aantal maatschappelijke thema’s met betrekking tot onze cultuur, onze democratie en onze intellectuele vrijheid. Tommy geeft een indringende analyse van ontregelingen van onze tijd en zet daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen.

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks die is ontstaan in coronatijd. In seizoen 1 en 2 waren er wekelijkse uitzendingen met online talks. Dit nieuwe seizoen verschijnen er door het hele jaar heen talks online die aanhaken op actualiteiten, themadagen of –weken én programmalijnen van de KennisMakerij en StemmingMakerij in de Bibliotheek LocHal.

Praktische informatie

Datum: zondag 14 maart
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
*Locatie: online via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue
Kosten: gratis

Uitzending

Bekijk de aflevering ‘Over onze tijd’ via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Kijk daar ook voorgaande afleveringen terug en lees meer over aankomende afleveringen. Wees welkom in een virtuele LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.