Webinar over media-opvoeding: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

31 maart 2021, van 20:00 tot 21:00 | online (*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Media Ukkie Dagen maakt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders wegwijs in het media-aanbod voor jonge kinderen (0-6 jaar). Welke media zijn beschikbaar én geschikt voor je kind? Welke media passen in een gezond mediamenu? Hoe zorg je voor de nodige balans? Denise vertelt je er alles over tijdens de gratis webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

Als ouder van een peuter of kleuter zul je gemerkt hebben dat je de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind?

Meld je dan zeker aan voor de webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Praktische informatie

Datum: woensdag 31 maart
Tijd: 20.00 - 21.00 uur
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar
*Locatie: online – je ontvangt de webinarlink na aanmelding
Kosten: gratis
Aanmelden: door je naam en e-mailadres door te geven via de knop hieronder.

Over de Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) wordt landelijk aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. De campagne is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid, waarvan ook de Nederlandse bibliotheken deel uitmaken.