De Minecraft Werkplaats #19: Bouw iets uit je dromen

23 april 2021, van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Kosten: gratis

Droom jij ook weleens hele gekke en bijzondere dingen? Misschien gebeuren er in je dromen soms wel dingen die in het echt helemaal niet kunnen, of staan er hele bijzondere bouwwerken in je dromen? Omdat in Minecraft bijna álles mogelijk is, kunnen je hier misschien wel je dromen werkelijkheid laten worden. Bij deze activiteit in de Minecraft Werkplaats gaan we allemaal iets uit onze dromen nabouwen in Minecraft, zodat we straks één grote droomwereld hebben!

Mars wordt ook wel de rode planeet genoemd. Dat komt door al het rode zand en steen waar de planeet uit bestaat. Het is een hele klus om Mars bewoonbaar te maken voor mensen: er is geen gras, er groeien geen planten en al het water zit kilometers onder de grond verstopt.

De Minecraft Werkplaats

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws: nu de Bibliotheek dicht is, heeft het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in de Minecraft Werkplaats.

Iedereen (7+) kan vanuit huis meespelen of meekijken. Joep, Menno en Sjors van het DigiLab zijn er ook steeds bij en we helpen elkaar op weg. Zo kunnen we tijdens de lockdown toch nog met een hele groep samen iets leuks ondernemen. En wie weet: misschien leer je er zelfs nog wel iets van!

Praktische informatie

Datum: vrijdag 23 april
Tijd: 15.30 - 17.00 uur
Locatie: online(*) via onze Minecraftserver en YouTube-livestream
Kosten: gratis

Aanmelden

Wil je graag een keer meedoen?
Meld je dan aan voor de Minecraft Werkplaats-maillijst door een mailtje te sturen naar digilab@bibliotheekmb.nl

Voordat de activiteit begint, krijg je dan van ons iedere week een mailtje:

  • met uitleg hoe je kunt meebouwen op onze Minecraftserver 
  • een korte instructie voor de activiteit van die week

Heb je zelf geen Minecraft, maar wil je wel graag meekijken, kletsen en ideeën inbrengen? Meld je dan ook gerust aan, dan mailen we je de YouTube-link van de livestream.

Met welke Minecraft-versie kun je meespelen?

Om mee te kunnen doen aan de Minecraft Werkplaats heb je Minecraft For Windows 10 nodig op een computer of laptop, of Minecraft: Pocket Edition voor een smartphone, tablet of iPad.
Helaas werkt onze server niet wanneer je Minecraft op bijvoorbeeld de PlayStation, Xbox of Nintendo Switch speelt.

Heb je andere vragen over onze Minecraftserver?
Mail dan naar het DigiLab.