Filosloffen: filosoferen vanuit je huiskamer

13 april 2021, van 20:00 tot 21:00 | online (*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Filosloffen brengt je online samen met andere jongeren door in gesprek te gaan over prikkelende filosofische thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van deze tijd. Je hoeft er de deur er niet voor uit, dus houd je sloffen vooral lekker aan, get comfy en ‘filosloffeer’ met ons mee!

Filoslofferen over eenzaamheid

Het thema van de eerste reeks Filosloffen is eenzaamheid in coronatijd. Vanuit dit thema zoomen we steeds breder uit, waarbij we op de eerste avond bespreken wat eenzaamheid persoonlijk met jou doet, op de tweede avond wat het doet met je vriendschappen, familie en andere sociale contacten en op de derde avond wat eenzaamheid in zijn algemeenheid doet met de maatschappij.

Tijdens de drie avonden bespreken we verschillende filosofische stellingen, geïnspireerd door de filosofie van Friedrisch Nietsche en Marjan Slob.

Leestips bij dit thema

Praktische informatie

Datum: 6, 13 en 20 april
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
*Locatie: online via Zoom – de link ontvang je na aanmelding
Kosten: gratis (van tevoren aanmelden via Eventbrite)
Aanmelden: via Eventbrite

Over Filosloffen

Filosloffen is een reeks speciaal voor jongeren (vanaf ongeveer 16 jaar) met interesse in filosofie. Onder leiding van de jonge, afgestudeerd filosofen Hannah van den Bosch en Benthe Göbel ga je in een groepje van ongeveer 10 personen in gesprek over prikkelende filosofische thema’s.

Mede vanwege de coronamaatregelen starten we online. Zo kun je met Filosloffen ook in deze tijd je leeftijdsgenoten nog steeds op een fijne manier ontmoeten en jezelf gehoord voelen.

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen en zou je graag weer eens nieuwe gezichten willen zien om mee te "filoslofferen"? Meldt je dan nu aan.