Ouders Meet Up Online: Eerste hulp bij gevoelens

21 april 2021, van 20:00 tot 21:00 | online (*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Help! Mijn kind voelt zoveel! Wat kunnen gevoelens toch verwarrend en ingewikkeld zijn. Zeker als je nog jong bent en sommige gevoelens pas voor de allereerste keer voelt. Hoe leer je kinderen dat alle gevoelens er mogen zijn? Hoe help je ze om hun gevoelens op een helpende manier te uiten? Tijdens deze 'Ouders Meet Up' geeft pedagoog Lonneke Sanders uitleg over het thema ‘gevoelens’. Ook is er alle ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Praktische informatie

Datum: woensdag 21 april
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
*Locatie: online via Zoom – je ontvangt de link na aanmelding
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Lonnekes leestips bij het thema ‘gevoelens’

Over de Ouders Meet Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder), die iedere maand inzoomt op een ander thema.

Wanneer het kan komen we weer fysiek bij elkaar, maar nu treffen we elkaar voorlopig even online.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.