CoderDojo Online: Virtual Reality in CoSpaces

5 juni 2021, van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Meld je snel aan en doe mee 1 mei, 5 juni en/of 3 juli!

CoSpaces

Leer programmeren door je eigen fantasiewereld tot leven te brengen! Samen met Karin, van onze Coderdojo in de Bibliotheek Goirle, ga je aan de slag met Virtual Reality in CoSpaces. Begin je eigen wereld of maak je bestaande wereld interactief door code toe te voegen aan mensen, dieren, voertuigen en andere dingen.

Praktische informatie

Data: zaterdag 1 mei, 5 juni en 3 juli 2021 
Tijd: 13.00-15.00 uur
*Locatie: online, via Jitsi
Kosten: gratis
Voor wie: kinderen 7 – 12 jaar en liefst ook een ouder/verzorger die meekijkt of meedoet
Aanmelden: via goirle@bibliotheekmb.nl

Notabene: op elke datum kun je instappen en aan je eigen CoSpaces beginnen. Als je je voor meerdere datums inschrijft kun je steeds verder werken aan je CoSpace en je VR-wereld verder uitbouwen en programmeren. Heb je al vaker CoSpaces gedaan, dan kun je je eigen VR-game gaan maken.

Code Brabant: iedereen kan programmeren

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Hoe werk dat, een CoderDojo Online?

Nu de Bibliotheken gesloten zijn (meer info), gaan we online verder met de CoderDojo. Je kunt dus gewoon vanuit huis meedoen op je eigen pc of laptop (niet op een tablet). Het kan handig zijn als een van je ouders ook meekijkt om je een beetje te helpen.

Voor de CoderDojo Online gebruiken we Jitsi, een veilige, open-source tool voor videobellen. Je hoeft hiervoor geen app te downloaden of account aan te maken: via de Jitsi-link die we je sturen, kun je meteen deelnemen.

Belangrijk:
Je moet je van tevoren wel even aanmelden als je mee wil doen. Om te zorgen dat iedereen die meedoet ook echt iets kan maken en vragen kan stellen, hebben we een maximum aantal deelnemers van 10. Wil je meedoen, meld je dan dus snel aan via de oranje button hierboven!