CoderDojo online: Scratch

12 juni 2021, van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je tussen de 7-12 jaar en wil je op een eenvoudige manier leren programmeren? In de Bibliotheek Oisterwijk is er een Coderdojo waar je van alles kunt leren over programmeren. In dit blok gaan we werken met Scratch. Je maakt kennis met Scratch door het maken van een naam-project. Heb je al ervaring met Scratch of ben je toe aan een volgende programmeerstap, dan leer je vanuit een naamproject een e-card maken en versturen!

Je kunt op elke datum instappen maar als je je voor meerdere datums inschrijft, doe je meer kennis op en kun je doorwerken aan je eigen project. Daarnaast kun je dan je naam-project of e-card verder ontwerpen en programmeren.

Deelname

Computer programmeren voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Als de bijeenkomst niet fysiek kan plaatsvinden, gaat het altijd online door. Je ontvangt hierover tijdig informatie.

Voor kinderen tot 10 jaar is bij de fysieke bijeenkomsten, ouderbegeleiding noodzakelijk. Breng bij voorkeur je eigen laptop mee. We gaan er vanuit dat je enige computervaardigheid bezit.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 12 juni
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur
*Locatie: online
Kosten: gratis
Aanmelden: via onderstaande knop

Code Brabant: iedereen kan programmeren
De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Klik hier voor meer informatie Coderdojo Oisterwijk.