Ouders Meet Up Online: Omgaan met (grote) veranderingen

23 juni 2021, van 20:00 tot 21:00 | online (*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

De wereld van kinderen is relatief nog klein maar wordt alsmaar groter. Hun leven kent in de basis al veel veranderingen waar ze continu zich weer op aan moeten passen. Laat staan als er grote dingen veranderen. In het begin is een verandering voor kinderen nog abstract, ze kunnen zich er geen voorstelling van maken. Toch voelen en weten ze wel dat er van alles gaat gebeuren en dat geeft vaak onrust. Door veranderingen kunnen er gevoelens in de war raken. Hoe kun je je kind begeleiden door veranderingen heen?

Bijvoorbeeld bij een verhuizing, scheiding of de overgang naar de basisschool? Hoe zorg je dat hun systeem de verandering kan volgen en gevoelens de ruimte krijgen en geordend kunnen worden?

Daar hebben we het in deze Ouders Meet Up over. We delen onze ervaringen, ideeën en tips en Lonneke deelt met jullie haar kennis over dit onderwerp.

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 juni
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
*Locatie: online via Zoom – je ontvangt de link na aanmelding
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Over de Ouders Meet Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder), die iedere maand inzoomt op een ander thema.

Wanneer het kan komen we weer fysiek bij elkaar, maar nu treffen we elkaar voorlopig even online.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.