AR-BiebSafari

24 juli 2021, 13:00 t/m 5 september 2021, 17:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze zomervakantie geen leesdip voor jou! Wist je al dat je in de Bibliotheek Heyhoef een te gekke game kunt komen spelen. We hebben voor jullie een AR-BiebSafari ontwikkeld met te gekke opdrachten, dit avontuur brengt je naar de schatkamer van de bieb Heyhoef. In de schatkamer tref je een schatkist aan, gevuld met het goud van de Bibliotheek! Na je Safaritocht kun je even lekker chillen, op je gemak lezen, een spelletje spelen of een masker maken én natuurlijk neem jij daarna ook je favoriete boeken mee naar huis, waarin je weer nieuwe avonturen kunt beleven.

AR..wat is dat?

Met Augmented Reality (AR) kun je op een app allerlei dingen in de wereld zien die er in het echt helemaal niet zijn. Zo kun je in de bibliotheek bijvoorbeeld ineens wilde dieren tussen de boekenkasten zien lopen op je scherm! Het bekendste voorbeeld van AR ken je misschien al wel: dat is namelijk de app Pokémon Go, waarbij je allerlei wezentjes op straat kunt tegenkomen.

Zomertour met Cultuur BSO Studio–T

De Bibliotheek Heyhoef gaat ook dit jaar weer op bezoek bij verschillende BSO's in de Reeshof om lekker voor te lezen aan de kinderen. Natuurlijk organiseren we ook twee voorleesmomenten in de Bibliotheek zelf voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Op donderdag 12 en 26 augustus wordt om 10.00 uur voorgelezen in de Schatkamer. Samen met Cultuur BSO Studio-T van Kinderstad maken we van lezen een echt feestje.

Gekoppeld aan de boeken die worden voorgelezen zal er ook een workshop gegeven worden. Alle kinderen die naar het voorlezen komen, krijgen van Studio-T een DIY-pakketje om thuis aan de slag te gaan. Bovendien heeft Studio-T voor de AR-Biebsafari een speciale verrassing gemaakt voor in de Schatkamer...

Praktische informatie

Datum: 24 juli t/m 5 september
Tijd: tijdens service uren; ma t/m do 13.00 - 18.00, vrij 13.00 - 20.00 en zat 10.00 - 17.00
Locatie: de Bibliotheek Heyhoef
Leeftijd: 4-6 jaar onder begeleiding van een ouder, vanaf 7 jaar zelfstandig
Kosten: gratis

Je kunt je melden bij een van de medewerkers in de Bieb en zij zullen je uitleg geven op de IPad.

Let op: lees voor je komst onze huisregels.

Vakantie met de bieb