Expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’

12 augustus 2021, 08:00 t/m 30 oktober 2021, 22:00 | StadsBalkon (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Op 12 augustus bestaat Willem II 125 jaar. Dit jubileum zal gedurende het seizoen op passende wijze gevierd worden. Zo opent Willem II die dag de expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’, op het Stadsbalkon van de LocHal. Vanaf 19.00 uur is deze te bezoeken voor publiek. Tijdens de looptijd van de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd met de Bibliotheek LocHal.

Visuele tijdreis

De expositie biedt een visuele tijdreis door 125 jaar Willem II. De bezoeker loopt letterlijk door de bloemrijke geschiedenis van Willem II, vanaf 1896 tot het heden. Hoogtepunten en dieptepunten wisselen elkaar af, spelers van toen en nu staan gebroederlijk naast elkaar. Het eerste landskampioenschap in 1916, de beker van 1963, maar ook de moeilijke perioden van 1982 en 2010 zijn maar enkele van de onderwerpen die worden aangehaald.

“Het uitgangspunt van de tentoonstelling is dat het niet alleen voor de supporters een feest moet zijn, maar ook aantrekkelijk voor alle Tilburgers. 'Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II' laat je (opnieuw) kennismaken met de rijke historie van Willem II en de verwevenheid met onze stad.”

Oproep

Heb jij een heel bijzonder Willem II-item op jouw zolderkamer liggen? Ben je bijvoorbeeld in het bezit van oude wedstrijdaffiches, -shirts van voor 1970 of zelfgemaakt foto- en/of videomateriaal? Dan zijn we op zoek naar jou! Samen met clubarchivaris Harrie Verhoeven en Roger Rossmeisl gaan we op donderdag 8 juli op zoek naar (maximaal) vier bijzondere items die een plekje verdienen in de expositie. Meld je hier aan en wie weet nodigen we je uit om jouw item aan ons te tonen.

Praktische informatie

Datum: van donderdag 12 augustus t/m zaterdag 30 oktober
Tijd: 12 augustus vanaf 19.00 uur, daarna tijdens de openingstijden van de Bibliotheek LocHal
Locatie: Stadsbalkon (Bibiotheek LocHal)
Kosten: gratis

Lees voor je koms onze huisregels.

Nevenprogramma's

In september en oktober organiseert de Bibliotheek LocHal drie programma’s rondom (Tilburgs) voetbal: