Leen-je-tipi-tent!

24 juli 2021, 14:00 t/m 3 september 2021, 17:30 | de Bibliotheek 't Sant

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Misschien blijven jullie dit jaar dichter bij huis of misschien gaan jullie wel helemaal niet weg? Gelukkig kun je veel doen in eigen land, maar ook ….. in je eigen tuin, zolder of slaapkamer. Wist je dat je bij de bibliotheek ’t Sant deze zomer een Tipi-tent kunt lenen? Ga op reis in de allerleukste verhalen, gewoon in je eigen tent!

De tipi-tent

Een makkelijk op te zetten tent waar kinderen in kunnen spelen, relaxen en (voor)lezen uiteraard. Bij het lenen van de Tipi-tent hoort ook een verrassend kinderboekenpakket, samengesteld door de Bibliotheek. Natuurlijk mag je jouw wensen doorgeven, maar de bibliotheekmedewerkers gaan je verrassen met de inhoud...!

Zomerleesdip

Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de zomervakantie minder lezen dan normaal en daardoor een terugval in leesontwikkeling hebben. Hoe voorkom je die zomerdip? Door in de zomervakantie samen met je kind regelmatig (voor) te lezen. Liefst iedere dag een minuut of tien. Met de Tipi-tent maak je het lezen natuurlijk extra speciaal, zonder het gevoel ‘dat het moet’! En met een tof, verrassend en divers boekenpakket speciaal samengesteld voor jouw kind(eren), maak je er een feestje van. Laat je kind jou voorlezen maar lees vooral ook zelf voor, kruip mee in die hut.

Lenen van de tent

Je mag de Tipi-tent voor 1 week lenen. Wil je er in de zomervakantie gebruik van maken stuur dan een mail naar bibliotheeksant@bibliotheekmb.nl. Wees er snel bij, want de voorraad tenten is niet onbeperkt! Laat ook weten hoeveel boekenpakketjes we moeten klaarmaken en vergeet de pasnummers van de kinderen niet te noemen. Je krijgt van ons dan een lijstje waarop je je voorkeur kunt aangeven en de leeftijd. Wij zorgen dat er een mooi pakket klaarligt en er deze zomer veel lees- en tentplezier zal zijn

zomer met de bieb