Tilburgs voetballeven

1 augustus 2021, 09:00 t/m 30 september 2021, 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Welke herinnering leeft er bij jou? Leev’ Hoezee! Voetbalclub Willem II viert dit najaar het 125-jarig jubileum. Tijd om eens terug te kijken naar het Tilburgs voetballeven met al zijn clubs en verenigingen. Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) staat daarom in augustus en september in het teken van (Tilburgs) voetbal, toen en nu.

Voetbalverenigingen in Wiki Midden-Brabant

Samen met het Regionaal Archief Tilburg werkt het TijdLab aan een inventarisatie van Tilburgse voetbalverenigingen. In het TijdLab kun je daarvoor op de Vertelwand aangeven bij welke vereniging jij actief was/bent en wat jouw herinneringen aan dit verenigingsleven zijn. Jouw input wordt later opgenomen in de Wiki Midden-Brabant en zo komen we samen tot een zo compleet mogelijk beeld van onze Tilburgse voetbalverenigingen. Kijk voor meer info op Wiki Midden-Brabant.

Kleine expo

Daarnaast zijn in het TijdLab drie vitrinekasten te zien met herinneringen aan de drie fusieclubs die FC Tilburg vormen, NOAD, RKTVV en LONGA omdat deze de grote drie na Willem II waren, opgericht in respectievelijk 1910, 1917 en 1920.

Het TijdLab neemt de vitrineobjecten in bruikleen van Joris Jacobs (NOAD en LONGA) en Ton Brenders en Bjorn Hendriks (RKTVV).

Wil je meer weten over voetbal? Doe inspiratie op bij de speciale boekencollectie bij deze vitrines.

Boekentips voetbal

Mantel Koning Willem II

Kom ook een kijkje nemen bij de mantel van Willem II. Afgelopen jaar heeft kunstenaar en kledingontwerpster Bo Broers 200 oude voetballen ingezameld. Het leer van deze ballen heeft zij gebruikt om een duurzame mantel te maken voor het standbeeld van Koning Willem II op de Heuvel in Tilburg. Tijdens Textour kon je deze mantel bewonderen op de Heuvel en nu staat deze, in samenwerking met Textilium Futura, voor het TijdLab in de LocHal.

Praktische informatie

Datum: zondag 1 augustus t/m maandag 30 september
Tijd: tijdens openiingstijden van de Bibliotheek LocHal
Locatie: Tijdlab (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis

Let op: lees voor je komst onze huisregels.

Foto: Regionaal Archief Tilburg

Nevenprogramma's

In september organiseert het TijdLab twee programma’s rondom (Tilburgs) voetbal: