KennisMakerijRevue Pop Up Expo

18 september 2021, 09:00 t/m 30 september 2022, 17:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Speciaal voor de online talks in de KennisMakerijRevue werden de afgelopen seizoenen illustraties voor de sprekers gemaakt. Ook dit huidige seizoen maakt cabaretière en illustratrice Maya van As weer tekeningen voor deze online reeks voor de Bibliotheek. Dit najaar zijn ze niet alleen online te zien, maar worden de mooiste, grappigste en scherpste tekeningen ook offline tentoongesteld in de KennisMakerij, op de 1e verdieping van de LocHal.

Kroonluchter

Vlakbij de pop up expo hangt KroonluchterØ13, een installatie met 169 bollen van gerecyclede PET-flesjes. Speciaal voor de onthulling is in dezelfde stijl als voor de KennisMakerijRevue een illustratie gemaakt van de totstandkoming van deze enorme kroonluchter. Ook deze tekening is te zien in de tentoonstelling.

Tekst gaat onder de foto door.

SDG-collectie

Zowel KroonluchterØ13 als de KennisMakerijRevue linken aan de SDG’s, de Sustainable Development Goals van de VN. Bij de pop up expo is een bijzondere themacollectie van boeken te vinden rondom een aantal van deze duurzame ontwikkelingsdoelen, die vaker terugkomen in de programmalijnen van de labs en makerijen van de Bibliotheek LocHal.

Tekst gaat onder de foto door.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 18 september t/m donderdag 31 maart
Tijd: tijdens openingstijden van de Bibliotheek LocHal
Locatie: KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
Kosten: gratis

Foto's expositie: met veel dank aan Ton van Rooij

KennisMakerijRevue

Om de Bibliotheek LocHal bij je thuis te laten komen, werd de KennisMakerijRevue in het leven groepen. Vooruitlopend op de LocHal was de KennisMakerij van 2014 tot en met 2018 een aparte bibliotheekvestiging in de Spoorzone, waar geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen. Met de online variant van deze revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een online reeks over duurzaamheid, gender, gedrag, welzijn, mensenrechten, digitalisering en persoonlijke ontwikkeling. Met sprekers zoals Denker des Vaderlands, Daan Roovers, geluksexpert Leo Bormans, auteur Tommy Wieringa, fietsheldin Hera van Willick, literatuurwetenschapper Kila van der Starre en toekomstonderzoeker Rudy van Belkom.

Afleveringen

Nog nooit een online aflevering gezien? Dan is de seizoensafsluiter van het 2e seizoen een heel geschikte om mee te beginnen, inclusief een terugblik op de meest besproken talks, interviews met wethouder Marcelle Hendrickx en voormalige presentator Dennis Storm en allerlei leuke achtergrondinformatie, waaronder over de illustraties.