Ouders Meet Up: thema faalangst

22 september 2021, van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

“Ik kan het niet!” Faalangst komt bij kinderen en volwassenen vaak voor. Kinderen hebben dan het gevoel dat ze alles perfect moeten kunnen en doen, ze alles zonder oefening onder de knie moeten hebben en dat ze geen fouten mogen maken. Dat geeft veel stress en spanning en daarnaast zorgt het ervoor dat de groei en ontwikkeling op sommige gebieden kan stagneren.

Hoe kunnen we onze kinderen helpen met het creëren van een groeimindset? Hoe laten we ze zien dat fouten maken en oefening onlosmakelijk verbonden is aan groeien en leren? Hoe kan leren weer ontspannen worden? Deze vragen bespreken we tijdens de Ouders Meet Up op woensdagavond 22 september, voor het eerst weer live(!) met elkaar in plaats van online. Naast het delen van ervaringen geeft kindertherapeut Lonneke Sanders deze avond kennis en tips over faalangst bij kinderen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 september
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
Locatie: Ons Koningsoord/Kerkzaal of online bij te wonen via ZOOM – na inschrijving ontvang je kort van te voren een link
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)
Aanmelden: via onderstaande knoppen

Lonnekes leestips bij het thema ‘spannend’

Over de Ouders Meet Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder), die iedere maand inzoomt op een ander thema.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.