De geschiedenis van Tilburgse voetbalverenigingen

22 september 2021, van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 22 september komen Thijs Kemmeren en Astrid de Beer aan het woord over de geschiedenis van de vele voetbalverenigingen die Tilburg rijk was tot aan 1940. Kemmeren doet momenteel promotieonderzoek naar dit onderwerp. Hij studeerde lichamelijke opvoeding en geschiedenis en heeft grote belangstelling voor de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van sport. Samen met een team van Regionaal Archief Tilburg werkt hij aan een uitgebreide inventarisatie van de vele voetbalverenigingen die Tilburg heeft gekend en nog steeds kent.

De eerste focus ligt op de periode vóór 1940. Later volgt de tijd daarna. Astrid de Beer van Regionaal Archief Tilburg komt aan het woord over deze inventarisatie, waarvan het resultaat in de Wiki Midden-Brabant te zien is.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 september
Tijd: inloggen vanaf 19.15 uur, start om 19.30 tot 20.45 uur
*Locatie: online via Zoom, na inschrijving ontvang je voorafgaand aan de bijeenkomst per mail de link naar de online Zoom meeting
Kosten: gratis
Aanmelden: via tijdlab@bibliotheekmb.nl

Foto: Regionaal Archief Tilburg

Tilburgs voetballeven

Voetbalclub Willem II viert dit najaar het 125-jarig jubileum. Tijd om eens terug te kijken naar het Tilburgs voetballeven met al zijn clubs en verenigingen. Het TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) staat daarom in augustus en september in het teken van (Tilburgs) voetbal.

Expositie Stadsbalkon

Dit seizoen bestaat Willem II 125 jaar. Voor dit jubileum organiseert Willem II op het Stadsbalkon in de LocHal de expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’.
De expositie op de 3e verdieping van de LocHal biedt een visuele tijdreis door 125 jaar Willem II. De bezoeker loopt letterlijk door de bloemrijke geschiedenis van Willem II, vanaf 1896 tot het heden.

Nevenprogramma

In september en oktober organiseert de Bibliotheek LocHal aantal programma’s rondom (Tilburgs) voetbal: