GameDev Bootcamp: Maak je eigen game

28 oktober 2021, 10:00 t/m 30 oktober 2021, 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 110,00 euro (incl. softwarelicentie)

Hou je van gamen? Ben je creatief en nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een game? Misschien ben je wel geïnteresseerd in een vervolgopleiding rondom games? Of wil je het toepassen in je werk? Doe dan mee aan de 3-daagse cursus 'Game Development' in de herfstvakantie!

In drie dagen tijd ga je samen met andere game-enthousiastelingen je eigen (2D) game maken! Je krijgt training en begeleiding van professioneel game designer en illustrator Maarten van Broekhoven. Het maakt niet uit waar jouw talent ligt, als je maar zin hebt om een game te maken. Of je nu creatief, technisch of bijvoorbeeld muzikaal bent, je kunt het kwijt in deze bootcamp.

De eerste helft van de cursus leer je de basis van de toegankelijke game engine Construct 3. Daarna ga je lekker aan de slag met je eigen ideeën. Na de workshops in de Bibliotheek kun je natuurlijk altijd verder werken aan je game: je ontvangt als deelnemer namelijk een software licentie van Construct 3 voor een heel jaar!

Na afronding van de workshops zal jouw game feestelijk gelanceerd worden in het GameLab (Bibliotheek LocHal) en kan iedereen jouw zelfgemaakte game in de Bibliotheek komen spelen op een echte arcade spelkast.

Dus, wil jij zelf je eigen game maken deze herfstvakantie?
Meld je dan snel aan! Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober 2021 (herfstvakantie)
Tijd: 10.00 – 14.00 uur
Locatie: FutureLab (Bibliotheek LocHal)
Kosten:  € 110,00 euro
Hiervoor krijg je een 3-daagse training van een professional, drankjes tijdens de workshops en een software licentie voor gamedesign software die je een jaar lang kunt gebruiken.  
Voor wie: deze workshop is geschikt voor creatievelingen vanaf 11 jaar, maar zeker ook voor (jong) volwassenen. Je hoeft geen bibliotheeklid te zijn om mee te kunnen doen.
Aanmelden: stuur een mailtje naar gamelab@bibliotheekmb.nl met je naam, leeftijd en postadres 


Over de trainer: Maarten van Broekhoven

Maarten van Broekhoven is game- & multimedia designer en eigenaar van Studio Rightside. Zijn missie als om met (serious) games leren leuker maken, gedrag van mensen positief veranderen én zelfs de wereld te verbeteren.


Thomas deed mee aan een eerdere GaveDev-workshop

Thomas Eikenaar uit Waalwijk volgde via de Bibliotheek in 2020 de workshop Maak je eigen game bij game-developer Maarten van Broekhoven. In deze video hoor je over zijn ervaringen en zie je welke game Thomas maakte.