KennisMakerijRevue met Rolph Adriaansen: Een circulair sprookje

27 oktober 2021, van 19:30 tot 20:00 | online(*)

Kosten: gratis

Sinds 18 september hangt KroonluchterØ13 in de LocHal en krijgt ‘ie lovende reacties. Niet alleen vanwege de schoonheid van de lamp, maar ook vanwege het verhaal erachter. Hoe je van iets negatiefs als zwerfafval, met in het bijzonder plastic PET-flesjes, iets positiefs kunt creëren. Initiatiefnemer Rolph Adriaansen vergelijkt het met het sprookje van Het Lelijke Eendje dat transformeerde tot een mooie zwaan. Benieuwd hoe deze transformatie tot stand kwam? Hoe een plastic flesje op straat terecht kon komen in één van de 169 bollen van de kroonluchter? Kijk naar de nieuwste aflevering van de KennisMakerijRevue!

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.
Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks. In seizoen 1 en 2 waren er wekelijkse uitzendingen met online talks. Dit nieuwe seizoen verschijnen er door het hele jaar heen talks online die aanhaken op actualiteiten, themadagen of –weken én programmalijnen van de KennisMakerij en StemmingMakerij in de Bibliotheek LocHal.

Praktische informatie

Datum: woensdag 17 oktober
Tijd: 19.30 - 20.00 uur
*Locatie: online via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue
Kosten: gratis

Uitzending

Bekijk de aflevering ‘Een circulair sprookje’ gratis vanaf 27 oktober via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Kijk daar ook voorgaande afleveringen terug, check de bijbehorende podcastserie en lees meer over de Pop Up Expo van de KennisMakerijRevue.