[geannuleerd] Mediawijsheid Challenge voor ouder en kind

13 november 2021, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie weet er alles over Mediawijsheid in het gezin? Papa, mama, dochter of zoon? Op zaterdag 13 november organiseert de Bibliotheek Waalwijk de Mediawijsheid Challenge voor het hele gezin! Ga ín de Bibliotheek samen ‘the challenge’ aan, praat met elkaar over en leer ontzettend veel over het slim en veilig omgaan met (sociale) media. Maar uiteindelijk draait het toch om de winst. Degene met de snelste en juiste antwoorden wint de Challenge en een leuke prijs!

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de onlinewereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media, voel jij je er verbonden en veilig? En herken jij bijvoorbeeld een nepprofiel?

Wie is er ‘wijzer’?

Voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar én hun ouders organiseert de Bibliotheek de Mediawijsheid Challenge. De Challenge staat in het teken van het boek Katvis, van Tjibbe Veldkamp. Een boek over online ‘vrienden’, geldnood, en vertrouwen.’ Toepasselijk om met elkaar in gesprek te gaan over online contact, privacy en nepprofielen. Wissel (online) ervaringen uit en wordt samen met de Lees- en Mediaconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant digitaal wijzer. Om vervolgens - ouders en kinderen apart van elkaar – op zoek te gaan naar antwoorden op vragen uit de onlinewereld. Denk hierbij aan: welke stelling is waar/nietwaar, hoe herken je een nepprofiel en wat moet je doen als je denkt dat er iets niet klopt? De deelnemers van de winnende groep ontvangen een leuke prijs.

Praktische informatie

Datum: geannuleerd
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
Kosten: gratis
Leeftijd: kinderen van 10 tot en met 14 jaar en hun ouders

Je hoeft geen eigen smartphone of tablet mee te nemen.

Week van de Mediawijsheid

De week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november) staat dit jaar in het teken van: ‘Samen Sociaal Online’. Als Bibliotheek staan we - samen met andere partners stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Daarom organiseren we dan ook activiteiten om samen het gesprek aan te gaan, delen we waardevolle informatie over het slim en veilig gebruiken van (online) media en geven we leestips. Daarnaast is het de hele maand november Nederland Leest Junior, waarbij het boek Katvis van Tjibbe Veldkamp centraal staat met het thema: ‘Over de grens’. Dit sluit mooi op elkaar aan, omdat in het boek ook het thema Mediawijsheid voor komt.