Ouders Meet Up: thema Samen sociaal online

17 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | online(*)

Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders, die iedere maand inzoomt op een ander thema.

Week vd Mediawijsheid 5 t/m 12 november

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij als ouder sociale media? Voel jij je er verbonden en veilig? En hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? Moet je zelf heel erg mediawijs zijn om je kinderen een goede mediaopvoeding mee te geven? Wat zijn jouw zorgen als ouder en opvoeder en hoe ga je hiermee om?

Mediaopvoeding is vooral open communiceren, inleven en interesse tonen, hier kunnen wij je meer over vertellen.
Wij geven je tips hoe je dit als ouders het beste kunt aanpakken, samen met je kind.

Praktische informatie

Datum: woensdag 17 november
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
*Locatie: online, na aanmelden ontvang je de zoomlink
Voor wie: ouders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar
Kosten: gratis (wel vooraf aanmelden)
Aanmelden: via eventbrite

Over de Ouders Meet Ups

Wat doen we als ouders toch enorm ons best…
We halen alles wat we maar kunnen uit de kast om onze kinderen zo goed mogelijk door het leven te begeleiden. We hopen dat ze opgroeien tot zelfverzekerde jonge mensen, die weten wat ze willen. Dat ze lekker in hun vel zitten, een fijne sociale kring om zich heen bouwen en om kunnen gaan met de moeilijke momenten die op hun pad komen.

Maar hoe doen we dat nou eigenlijk, opvoeden?
Je kunt elk opvoedthema googelen en op social media ieders ongezouten mening bestuderen. En je verliezen in al die informatie en meningen…

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders (zie hieronder), die iedere maand inzoomt op een ander thema.

Over Lonneke Sanders

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boek Welpje en het verdwenen zonnetje.