Rondje Brabant Presenteert...Interview met Maarten van Rossum

17 november 2021, van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Kosten: livestream €7,50 euro

Maarten van Rossum, bekendste historicus, is op woensdag 27 november 2021 te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen. Je kunt deze avond in de Bibliotheek Veldhoven bijwonen of online volgen via de livestream.

We kennen Maarten van Rossem (Zeist, 24 oktober 1943) natuurlijk als vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, als auteur van onder andere ‘Wat is geluk?’ en van zijn eigen magazine genaamd 'Maarten!'. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows.

Als bekendste historicus van Nederland weet van Rossem, als geen ander, met onderkoelde humor en de nodige historische feitenkennis de wereld te analyseren. Actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken, politieke kwesties, uitdagingen waar de wereld voor staat zoals armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Maarten van Rossem is op al deze terreinen een allesweter. Hij is prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond met van Rossem betekent veel leren en lachen over de toestand in de wereld.

Praktische informatie

Je kunt het interview bijwonen in de Bibliotheek Veldhoven of live volgen via de livestream op woensdagavond 27 november. Je moet van tevoren een ticket reserveren. Tickets voor de livestream kosten €7,50 euro en voor het fysiek bijwonen €12,50 euro. Er is ook een We Are Public Kortingscode.

Er komt na afloop van het event géén opname beschikbaar.

Lees nu alvast van Maarten van Rossum:

Rondje Brabant Presenteert: elke maand een live gestreamd interview

Van jouw eigen Bibliotheek zie je hopelijk wel eens een agenda voorbijkomen. Maar of er in andere Brabantse Bibliotheken ook interessante activiteiten zijn?

Zeker! Maar we kunnen ons voorstellen dat je die niet zo in beeld hebt. Toch jammer, zeker nu we als Bibliotheken steeds meer online activiteiten aanbieden. Of zo’n online talk nu plaatsvindt in de Bibliotheek Breda, Goirle of Eindhoven – als je kijkt vanuit je eigen woonkamer, maakt dat eigenlijk niet meer uit.

Daarom hebben we als Brabantse Bibliotheken de handen ineengeslagen. Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving. Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert.

Een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven & Cubiss